luni, 27 august 2012

3 Intrebari despre Detoxifierea Organismului


CARE ESTE CEA MAI BUNA PERIOADA PENTRU DETOXIFIEREA ORGANISMULUI?
Detoxifierea organismului se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau cel putin la interval de 6 luni, primavara si toamna. Perioadele de post reprezinta ocazii foarte bune pentru detoxifiere.

CAT DUREAZA DETOXIFIEREA ORGANISMULUI?
Pentru eliminarea deseurilor si toxinelor din organism este bine sa adopti citeva reguli simple (pe care le voi prezenta in continuare) pe o perioada de 7-20 de zile(1-3 saptamini).

IN CE CONSTA DETOXIFIEREA ORGANISMULUI?
In perioada detoxifierii este necesar sa ai vointa si sa respecti un regim alimentar strict bazat pe lichide, cruditati si produse naturiste special create in acest scop. Concomitent cu dieta se recomanda cateva masuri care vor desavarsi acest proces: mersul pe jos, masaj, sauna, sau sport.

joi, 23 august 2012

Cura Detoxifiere cu Mere



Cura de detoxifiere cu mere presupune consumarea intr-o singura zi a saptamanii, a unei cantitati dorite de mere si lichide - ceai verde neindulcit si apa plata. La intervale egale de timp se pot consuma fructe si se poate bea o jumatate de pahar de iaurt. Persoana poate renunta complet la alte lichide deoarece o asemenea cantitate de apa asigura o cantitate suficienta de apa organismului.

Pentru rezultate spectaculoase se recomanda consumul a 2 kilograme de mere, jumatate de kilogram pot fi consumate coapte, iar restul crude.

Dieta de o zi - ajuta la pierderea a 500 grame!
  • 08:00 – sandwich: o felie de paine din faina integrala, 50 g branza slaba, un mar;
  • 10:00 – un mar verde;
  • 13:00 – se prepara 250 grame de spanac, o ceapa, 175 grame file de curcan, 2 mere. Mai intai se frige fileul de curcan, apoi se adauga restul ingredientelor taiate si se inabuse. Mancarea preparata poate fi decorata cu frunze de menta;
  • 15:00 – un mar verde;
  • 17:00 – 250 ml suc proaspat de mere;
  • 19:00 – salata de mere rase si morcovi, asezonate cu iaurt degresat.

marți, 14 august 2012

Remediu pentru Matreata



Stiati ca otetul este foarte eficient impotriva matretii? Iata cum:

Primul pas este să ai la-ndemână 1/2 ceaşcă de oţet de cidru de mere.

Toarnă 250 ml de apă peste oţet.

Ia un castron şi amestecă jumătatea de cană de oţet cu sfertul de litru de apă. Compoziţia obţinută devine tratamentul tău pentru mătreaţă.

Ulterior, trebuie să faci ce faci de obicei, adică nimic special. Şamponează bine de tot părul, în două etape.

Tratamentul anti-mătreaţă, se foloseşte imediat după şamponare. Toarnă amestecul de oţet şi apă, direct pe părul cu spuma de la şampon şi clăteşte bine. Rămâi aşa, fără să mai clăteşti ulterior cu apă.

Urmează acest tratament nu mai mult de 2 ori pe săptămână.

Alte idei despre remedii naturiste, aici.

duminică, 5 august 2012

Traista-ciobanului pentru circulatie


Traista-ciobanului este o planta renumita pentru faptul ca regleaza circulatia sanguina. Crescand peste tot, indeosebi in gradinile oamenilor, printre zarzavaturi si flori, este deseori smulsa, fiind confundata cu o buruiana. Ce-i drept, nu multa lume stie ce proprietati terapeutice are aceasta planta aparent banala. Desi are origine europeana, in zilele noastre creste peste tot in lume si nu este deloc pretentioasa.

Traista-ciobanului este foarte buna ca remediu impotriva hemoragiei. Se recomanda ceaiul din aceasta planta mai ales femeilor aflate la menstruatie, dar este indicat sa bem 2-3 cesti din acest ceai pentru orice tip de hemoragie am avea: nazala, stomacale si intestinale. Se pune o lingura plina din traista-ciobanului uscata si maruntita, iar mai apoi se toarna peste ea apa clocotita, intr-o cana. Se administreaza si in timpul menopauzei, pentru a face trecerea mai usoara si pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange.