sâmbătă, 14 iulie 2012

Curatarea Ficatului cu Suc de Mere



Curatarea ficatului si a vezicii biliare si eliminarea calculilor biliari este unul dintre cele mai importante si mai puternice tratamente pentru imbunatatirea sanatatii. Curatirea ficatului necesita 6 zile de pregatire, urmate de 16 la 20 de ore, cat dureaza curatirea propriu zisa. Aveti nevoie de urmatoarele:
  • 6 litri suc de mere
  • 4 linguri sulfat de magneziu sau saruri amare dizolvate in 3 pahare cu apa
  • o jumatate de pahar de ulei de masline virgen extra—(stors la rece)
  • suc de grefa(de preferinta roz) suficient ca sa se umple doua treimi dintr-un pahar 
  • 2 sticle de jumatate de litru, una din ele cu capac 
Pregatire
Se bea 1 litru de suc de mere in fiecare zi pe o perioada de 6 zile. Daca setolereaza se poate bea mai mult suc. Acidul malic inmoaie calculi biliari sifaciliteaza trecerea prin conductele biliare. Sucul de mere are o putere de curatire foarte mare,in primele zile persoanele sensibile poate sa se simtabalonate si ocazional poate sa aiba diaree. Marea parte a diareei este inrealitate bila stagnata si liberata prin ficat si vezicula(o caracterizeaza culoareamaro-galbui). Efectul de fermentare al sucului ajuta ca, conductele biliare sa se deschida. Daca acesta produce disconfort , poate fi adaugata apa la sucul demar. Se bea lent, toata ziua si intre mese(se va evita sa se bea inainte , in timpul mesei, si pana trec cele 2 ore dupa masa si noaptea) nu uitati de consumul normal si zilnic de apa.

Nota: e de preferat sa se utilizeze sucul de mar biologic, cu toate ca pt curatire oricare suc comercial , concentrat de meresau sidra functioneaza. Trebuie sa se clateasca gura cu bicarbonat de sodiusau sa se spele de mai multe ori pe zi deoarece acidul malic dauneaza dintilor.In caz de alergie sau intoleranta la suc de mere in sucapitolul disconfortul intimpul curatirii sunt date cateva indicatii.

Dieta recomandata: in toata saptamana de pregatire si in ziua de curatirepropriu zisa, se vor evita alimentele si bauturile reci , pt ca raceste ficatul si micsoreaza eficacitatea curatiri. Toata mancarea si bautura trebuie sa fie calde sau cel putin, sa fie la temperatura camerei. Ca sa ajuti ficatul sa sepregateasca pt partea cea mai importanta a curatirii, se vor evita mancarurile de origine animala, produse lactate, oua, dulciurile, alcoolul , aditivii, mancarurileprajite. In general se mananca normal dar se va evita mancatul in exces.Cel mai bun timp pt curatire: momentele incepatoare si finale ale curatirii vor avea loc la sfarsit de saptamana cand persoana nu se simpte strsata si are timp suficient sa se odihneasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu