Hipertensiunea arteriala reprezinta cresterea exagerata a presiunii sangelui in patul arterial.
Aceasta se caracterizeaza prin hiperactivitate cardiovasculara, avand urmatoarele simptome:
Aceasta se caracterizeaza prin hiperactivitate cardiovasculara, avand urmatoarele simptome:
- transpiratii abundente
- palpitatii
- tahicardii
- puseuri tensionale ridicate
- dureri de cap
- ameteli
- oboseala
- iritabilitate
- insomnii
- vajaieli in urechi
- intepaturi in dreptul inimii
- tulburari de vedere
- amorteli in maini.
Cauze: bolile renale si cardiace, afectiunile endocrine (datorate in special tiroidei, suprarenalelor si hipofizei), afectiunile cerebrale.
O data cu vindecarea bolii cauzatoare, se normalizeaza si tensiunea. Alimente interzise: zahar, dulciuri, paste fainoase, paine alba, prajituri, sare, carne, mezeluri, afumaturi, branzeturi (grase, sarate si fermentate), oua (maximum doua/saptamana).
Remedii alimentare: usturoi, ceapa, praz, salata, urzica, hrean, leustean, sfecla rosie, cirese, coacaze, lamai, visine, struguri.
Faceti multa miscare in aer liber. Evitati solicitarile nervoase (familia trebuie sa creeze bolnavului o ambianta placuta).
Produse Fares
- Talpa-gastii (tinctura) - 20 picaturi de 3 ori/zi;
- Rozmarin (tinctura) - 30 picaturi de 3 ori/zi;
- Tei (tinctura) - 20 picaturi, seara;
- Coacaz negru (frunze) - infuzie din 5 g la 250 ml apa (se consuma cate o doza dimineata si una la pranz);
- Paducel (tinctura) - 20 picaturi de 3 ori/zi (3 saptamani pe luna);
- Traista-ciobanului - infuzie din 5 g la 250 ml apa, dimineata, sau decoct din 2 g la 250 ml apa, fiert 5 minute (cate 3 linguri/zi);
- Usturoi (tinctura) - 20 picaturi de 2 ori/zi (10 zile pe luna).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu